Onze Certificaten

FSA-Chemicals is een vergunde distributeur, importeur en fabrikant van grondstoffen bedoeld voor gebruik in de Belgische apotheek.

Deze vergunningen impliceren dat de grondstoffen die door FSA-Chemicals verkocht worden aan de hoogste farmaceutische kwaliteit voldoen. De Belgische wetgeving heeft het gebruik van farmaceutische grondstoffen in de apotheek zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Dit staat beschreven in het KB97. In tegenstelling tot veel andere Europese landen is de apotheker niet meer verantwoordelijk om de kwaliteit van de grondstof te testen. Deze taak is weggelegd aan gespecialiseerde bedrijven zoals FSA. De grondstoffen worden namelijk allemaal volledig geanalyseerd, in cleanrooms verpakt en nadien worden steekproeven verder getest om absoluut zeker te zijn dat er geen kwaliteitsgebreken zijn!

In vergelijking met veel buurlanden gaan we zelfs nog verder. Ook niet actieve ingrediënten worden volledig geanalyseerd en geproduceerd.

Daarnaast vindt U nog per product en LOT nummer een MSDS file of Analysecertificaat. Hiervoor hebben we nog een aparte pagina die u onder "Documenten" vindt!